WF02

Efter  Jul, Nytt År, rysk Jul och Gammalt Nytt År kommer jag tillbaka med ett stickat plagg för mig! Det kändes att hela december stickade jag bara julklappar (som jag inte ångrar alls!) därför blev jag sugen på att sticka någonting lite mer ”äventyrligt” och utmaningsfull :-))

Tröjans design är ursprungligen från Victoria’s Secret. Och det som lockade mig i den var den vackra vita blomman i centrum. Det påminner så mycket om de blommor som vinterfrost ”målar” på fönster!… Dessutom stickors tjocklikhet och bara räta maskor i varven avslutade affären så att jag började sticka tröjan utan någon stickprovlapp alls eller någon aning om vilken storlek det skulle bli (förmodligen min, men jag tänkte inte på det – jag var ju mitt i blommans hjärta och det kändes lååååångt till jag måste tänka på storlek :-))

Jag fick börja om 2 gånger innan jag stickade klart blomman  – var inte så nöjd med hur blommans centrum (första runda varven) såg ut. Men trotts allt gick det jättesnabbt att sticka blomman. Mönstret förresten var från en tidning med spetsiga borddukar som passade bara perfekt!

Sen var det bakstykets tur att stickas. Det gick väl bra med några ändringar under stickningsgången. Men det värsta väntade på mig sen – ärmarna! De är så små och obetydliga men jag stickade om de 6 (!!!) gånger innan jag fick dem i den formen som jag ville ha. Mitt personligt rekord förresten :-/

Men, men jag är nöjd med resultatet! och har redan firat Nytt År i den (såå långsam är jag på att blogga).

Här kommer bilden på originalet:

05567e7d28b2

Här är lite ”teknisk” information om tröjan:

Påbörjad: 14 december 2008

Klart: 26 december 2008

Mönster: Originalet från VS, stickades från bilden med hjälp av ett mönster för ett bordduk.

Garn: De Luxe (200m/50g, 100% ull) – 6 nystan (stickades med dubbeltråd)

Stickor: 4,5

Annonser